...

Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi

NEVEMM’den "Yapay Zeka Projesinin Geçmişi, Bugünü ve Geleceği” konulu Bilim ve Felsefe Söyleşisi
27/05/2021
NEVEMM’den "Yapay Zeka Projesinin Geçmişi, Bugünü ve Geleceği” konulu Bilim ve Felsefe Söyleşisi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVEMM) tarafından üniversitemiz akademik personeline yönelik bilimsel ve felsefi içeriklerin yer aldığı “Bilim ve Felsefe Söyleşileri” serisi kapsamında, bu hafta " Yapay Zeka Projesinin Geçmişi, Bugünü ve Geleceği” konulu söyleşisi gerçekleştirilecek.

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ayhan Çitil tarafından 28 Mayıs 2021 tarihinde saat 20:00 gerçekleştirilecek söyleşi için katılım linki akademik personele e-posta yoluyla iletilecek olup aynı zamanda NEVEMM kanalından herkese açık olarak (youtube/NEVÜ-NEVEMM) canlı yayınlanacaktır. 

Prof. Dr. Ahmet Ayhan ÇİTİL kimdir?

Ahmet Ayhan Çitil, 1991 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği ve İktisat bölümlerinde çift anadal programını tamamladı. 1994 yılında yine aynı üniversiteden An Introduction to the Ontological Foundations of Gödel’s Incompleteness Theorems başlıklı teziyle Felsefe Yüksek Lisans ve 2000 yılında The Theory of Object in Kant’s Transcendental Thought and Some Consequences of a Deepening of This Theory başlıklı teziyle Felsefe Doktora Derecesi aldı. Çitil’in akademik çalışmaları bir yandan mantık, matematik felsefesi ve ontoloji alanlarına bir diğer yandan da ahlâk felsefesine odaklanmaktadır. Çitil, nesne merkezli bir matematik felsefesi geliştirme projesine ilişkin çalışmalarının bir kısmını Matematik ve Metafizik, Birinci Kitap: Sayı ve Nesne (2012) başlıklı bir kitap olarak yayımlamıştır. Ahlâk felsefesi alanındaki çalışmaları “Tarihsel bir mekânda var olan biz aktörler için ahlâkî anlamda nesnel sınırların olduğu gösterilebilir mi?” sorusu etrafında sürmektedir.