...

Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi

"Eğitimde Değişim ve Dönüşüm" Konulu Eğitici Farkındalık Eğitimi
02/03/2022

“Eğitimde Değişim ve Dönüşüm”  Konulu Eğitici Farkındalık Eğitimi

NEVEMM Eğitici Farkındalık Eğitimleri Prof. Dr. Mehmet KESİM’in “Eğitimde Değişim ve Dönüşüm”  Konulu Eğitimi ile Devam Ediyor!

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVEMM) tarafından üniversitemiz akademik personeline ve lisansüstü öğrencilerine yönelik hazırlanan NEVEMM Eğitici Farkındalık Eğitimleri “Eğitimde Değişim ve Dönüşüm” konulu eğitim ile devam edecektir.

NEVEMM Eğitici Farkındalık Eğitimleri, öğrenme-öğretme süreçleri başta olmak üzere eğitimin felsefi ve tarihsel temelleri, eğitimde ölçme değerlendirme gibi eğitimin temel bileşenlerine yönelik olarak öğretim elemanlarının farkındalıklarını artırmak için hazırlanan çevrimiçi eğitim serisidir.

Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet KESİM tarafından 7 Mart 2022 Pazartesi günü saat 19.00’da Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek ve NEVÜ-NEVEMM youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak eğitime tüm akademik personelimiz ve lisansüstü öğrencilerimiz davetlidir.

Katılım linki:  https://us02web.zoom.us/j/89922494198

PROF. DR. MEHMET KESiM

1969 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine-Elektrik Fakültesi Elektrik Bölümü’ne kaydoldu. Öğrenimini 1974 yılında Elektrik Bölümü’nden (Zayıf Akım) Yüksek Mühendis olarak mezun oldu. Diploma Travay’ını İTÜ öğretim üyesi, Ord. Prof. Dr. Bedri Karafakıoğlu danışmanlığında hazırladı.

1975-1976 yılları arasında Ankara Hava İkmal Merkezi Komutanlığı Kalibrasyon Laboratuvarı’nda görev yaparak yedek subaylık hizmetini tamamladı.

1976 yılında Eskişehir İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi Eğitim Televizyonu’nda Stüdyo ve Proje Mühendisi olarak işe başladı. 1976- 1979 tarihleri arasında Federal Almanya Teknik Yardım Projesi çerçevesinde verilen stüdyo sisteminin kuruluş, proje ve montaj aşamasında mühendis olarak çalıştı.

1979 yılında Asistan olarak akademik kariyere başladı. 1979-1985 yılları arasında Alman Teknik Yardım Teknik Proje sorumlusu olarak görev yaptı.

1982 yılında Anadolu Üniversitesi adını alan kurumda kurulan televizyon ve radyo stüdyolarının projelerini hazırladı ve    montajlarında fiilen çalıştı. Yayın Teknolojileri alanında İngiltere ve Almanya’da ileri düzeylerde eğitimler aldı.

1982 yılında Anadolu Üniversitesi bünyesinde kurulan Açıköğretim Fakültesi’nin kuruluşunda yer aldı. Yeni iletişim teknolojilerinin eğitimde kullanılması konusunda projeler yaptı. Doktora Programında; İletişim, Sinema, Televizyon, Sosyoloji, Psikoloji, Kültür, Antropoloji, Eğitim ve Eğitim Teknolojileri ders ve seminerleri aldı.

1985 yılında “Teletext ve Viewdata’nın Uzaktan Öğretimde Kullanılması” başlıklı tezle Doktorasını tamamladı.

1988 yılında İletişim Sistemleri Alanında Doçent oldu.

1993 yılında Uzaktan Öğretim Alanında Profesörlük unvanı aldı.

AKADEMİK VE SEKTÖR ETKİNLİKLERİNE ÖRNEKLER

1993 yılında Fransa-Strasburg’da bulunan “International Space University- Uluslararası Uzay Üniversitesi”nin Yüksek Lisans Programı’nın hazırlayan akademisyenler arasında görev aldı.

2009 yılında Avrupa’da yerleşik EDEN (European Distance and E-Learning Network) kuruluşu tarafında Uzaktan Öğretim alanına katkılarından dolayı “EDEN Fellow”seçildi.

2014 yılında doktora öğrencisi Özlem Ozan ile birlikte kitap bölümü yazdığı “Hand Book of Mobile Learning” adlı kitap, Amerika Birleşik Devletleri’nde “2014 Association for Educational Communications and Technology (AECT) Division of Distance Learning (DDL) Distance Education Book Award” ödülünü aldı.

2010-2013 yılları arasında İngiltere’de yerleşik IABM ( International Association of Broadcasting Manufacturers) kuruluşunun “Peter Wayne Design and Innovation” jüri üyeliğini yaptı.

2002-2011 yılları arasında İstanbul’da “Broadcast, Cable and Satellite Cebit Eurasia” da Televizyon ve Radyo Yayıncılığı konferansları düzenledi.

2013-2015 yılları arasında İstanbul’da, Londra’da yerleşik World DMB (Digital Radio), DRM ve Cenevre’de yerleşik DigiTAG (Digital Television Action Group) ile birlikte Dijital Radyo ve Dijital Televizyon konferansları düzenledi. TRT ve RTÜK’de radyo ve televizyon yayıncılığı seminerleri verdi.

2018 yılında doktora danışmanlığını yaptığı Birgül Taşdelen’in “Etkileşimli Televizyon” ile ilgili doktora tez çalışmasından geliştirilen yazılıma “Türk Patent ve Marka Kurumu” tarafından patent verildi.

2019 yılında BeIN Media Akademi- Digiturk Sertifika programında 4K Televizyon ve 5G Mobil Sitemler seminerleri verdi.

Alanı ile ilgili yurtiçi ve yurt dışında dergi hakemlikleri ve akademik yayınları vardır. İletişim Teknolojileri, Uzaktan Öğretim ve Sanal Gerçeklik alanlarında çalışmalar yapmaktadır. İngilizce bilmektedir.

01.04.2019 tarihinde emekli oldu. Yüksek Lisans ve Doktora tez danışmanlıkları; Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora dersleri devam etmektedir.

VERMEKTE OLDUĞU DERSLER

LİSANS

Televizyonun Teknik Temelleri

Bilim Tarihi ve Felsefesi

Medya Okuryazarlığı

Açık ve Uzaktan Öğrenme

YÜKSEK LİSANS

Uzaktan Eğitim Teknolojileri

Bilim Kurgu Sineması

Dijital Kültür ve İletişim

Eğitimde Teknoloji Kullanımı

Eğitimde Değişim Yönetimi

Uzaktan Eğitim Yönetimi

DOKTORA

Toplumsal Değişim ve Teknoloji

Sanal Gerçeklik ve Görelilik Kavramı