...

Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi

NEVEMM tarafından “Biçimlendirici Değerlendirme ve Dönüt” Konulu 10. Eğitici Farkındalık Eğitimi Gerçekleştirildi
02/06/2022

NEVEMM Eğitici Farkındalık Eğitimlerinde bu hafta Doç. Dr. Faik Özgür KARATAŞ’ın eğitici olarak katıldığı Biçimlendirici Değerlendirme ve Dönüt konulu webinar gerçekleştirildi.

NEVEMM Müdür Yardımcısı Arş. Gör. M. Talha Özalp’in moderatörlüğünde çevrimiçi olarak gerçekleştirilen webinarda Doç. Dr. Faik Özgür KARATAŞ, önce ölçme, değerlendirme ve dönüt kavramlarını tanıttı. Daha sonra biçimlendirici değerlendirme ve dönüt ilişkisine değindi. Dönüt kullanımının eğitim ve öğretimdeki önemine vurgu yapan Dr. KARATAŞ dönüt sınıflandırmalarını da anlattıktan sonra örneklerle eğitimde dönütlerin kullanımını açıkladı. Katılımcılarla karşılıklı diyaloglar şeklinde ilerleyen eğitim katılımcıların çevrim içi dönütleri ile son buldu. Samimi bir akademik sohbet havasında geçen eğitim kapanış konuşması ve teşekkürler ile tamamlandı.

Doç. Dr. Faik Özgür Karataş

Lisans ve yüksek lisans öğrenimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Kimya Eğitiminde, doktora öğrenimini Purdue Üniversitesinde Fen Bilimleri/ Mühendislik Eğitimi alanında tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görevine başladıktan sonra Oregon State Üniversitesinde okul dışı ortamlarda (bilim merkezi, müze, festival vb.) fen ve mühendislik eğitimi üzerine doktora sonrası araştırmalar yaptı. Çeşitli projelerde yürütücü, araştırmacı, uzman ve eğitmen olarak görev yapmaktadır. Araştırma ilgi alanları arasında; bilimin ve mühendisliğin doğası; okul-dışı ortamlarda fen ve mühendislik eğitimi; hizmet-öncesi ve hizmet-içi öğretmen eğitimi; biçimlendirici ölçme ve değerlendirme, öğretim programlarının geliştirilmesi ve değerlendirilmesi; bütüncül Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (FeTeMM/STEM) öğretimi gibi konular yer almaktadır.