...

Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi

Öğretmen Adaylarına Kariyer Planlama ve Kaygıyla Baş Etme Yöntemleri Semineri Gerçekleştirildi!
28/03/2024

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVEMM) koordinatörlüğünde 28 Mart 2024 Perşembe günü öğretmen adaylarına yönelik Kariyer Planlama ve Kaygıyla Baş Etme Yöntemleri isimli seminer verilmiştir.

Eğitim Fakültesi Şehit Eren Bülbül Konferans Salonu'nda gerçekleşen seminere; Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şeyhmus Aydoğdu, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şeyma Akkaya Deviren, NEVEMM Müdürü Doç. Dr. Deniz Kaya, NEVEMM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Serdar Tekin, akademik personeller ile öğrenciler katılmıştır.

Öğretmen adaylarına yönelik gerçekleştirilen seminer üç bölüm halinde gerçekleşmiştir. İlk bölümde Psikolojik Danışman Ömer Seviç tarafından öğretmen adaylarına yönelik kariyer planlaması, sosyal ve kişisel gelişim, değerlerin oluşumu, beklentiler, ilgi ve yetenekler ile iş hayatı ve iş başvurularında dikkat edilmesi gereken hususlar ele alınmıştır.  İkinci bölümde Psikolojik Danışman Elif Büşra Ateş tarafından öğretmen adaylarına yönelik örnek uygulamalar eşliğinde kaygı ve korku, gelecek kaygısı ve beklentiler, gelecek kaygısını sürdüren etkenler, gelecek kaygısıyla baş etme yolları ile gelecekteki belirsizlikler, olumsuz senaryolar ve başarısızlık nedeniyle ortaya çıkabilecek duygular ele alınmıştır. Seminerin son bölümünde, öğretmen adaylarının sorularına ve gelecek beklentileri ile ilgili görüşlerine yer verilmiştir.

Öğretmen adaylarına yönelik gerçekleştirilen seminer eğitimcilere teşekkür belgesinin takdimi, dilek ve temenniler ile son bulmuştur.