...

Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi

Lisans Öğrencilerine 3 Boyutlu Yazıcılara Giriş Eğitimi Verildi!
01/04/2024

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVEMM) ile Kapadokya Teknopark koordinatörlüğünde lisans öğrencilerine yönelik 3 Boyutlu Yazıcılara Giriş Eğitimi verilmiştir.

Kapadokya Teknopark Binası Labadokya Hızlı Prototipleme Atölyesi'nde gerçekleşen eğitim; Kapadokya Teknopark genel müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bilgin Yazlık, NEVEMM müdürü Doç. Dr. Deniz Kaya, NEVEMM müdür yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Serdar Tekin ve Araş. Gör. Ayşenaz Ekin Duman, eğitim danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Polat ve eğitmen Yiğit Metin öncülüğünde yürütülmüştür. Eğitime toplam 32 lisans öğrencisi katılmıştır.

Lisans öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen eğitimin amacı, modern teknolojinin imkanı olan 3 boyutlu yazıcıların etkili kullanımı konusunda farkındalık oluşturmaktır. Yürütülen eğitim iki oturum halinde gerçekleştirilmiştir. İlk oturumda, katmanlı imalat süreci, filament, dilimleme yazılımı ile baskı, tasarım, tasarım süreci, tasarımın yazdırmaya uygun hale getirilmesi, üretim parametrelerinin tayini ve 3 boyutlu yazıcının eğitime yansımaları teorik açıdan ele alınmıştır. İkinci oturumda ise baskı alınma süreçleri uygulamalı olarak ele alınmış ve örnek bir baskı uygulaması gerçekleştirilmiştir. Son olarak, lisans öğrencilerinin sorularına ve görüşlerine yer verilerek oturumlar sonlandırılmıştır.

Lisans öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen 3 Boyutlu Yazıcılara Giriş Eğitimi, eğitimci ve eğitim danışmanına teşekkür belgelerinin takdimi, dilek ve temenniler ile son bulmuştur.