...

Eğitimde Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezi

5 PRATİK BECERİ

TÜM ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN ÜNİVERSİTEYE BAŞLAMADAN ÖNCE SAHİP OLMASI GEREKEN 5 PRATİK BECERİ

Notların var, peki ya pratik beceriler? İşte üniversiteye gitmeden önce nasıl yapacağınızı bilmeniz gereken beş temel şey.

Üniversite, birden fazla yönden bir öğrenme eğrisidir. Üniversiteye başvururken işlerin akademik yönüne odaklanmak doğal olsa da, birçok öğrenci kampüse vardıklarında kendilerini pratik becerilere biraz daha zaman ayırmayı isterken bulurlar.

Ivory Research tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırmada, Birleşik Krallık'taki öğrencilerin yüzde 64'ünün hiç çamaşır yıkamadığı, yüzde 53'ünün hiç yiyecek alışverişine gitmediği ve yarısından biraz azının üniversiteye gitmeden önce hiç yemek yapmadığı bulundu.

Üniversitede vakit geçirmek için yapılacaklar listenizin başında ders çalışmak ve sosyalleşmek gelse de, bu temel becerileri edinmeniz bağımsız yaşamak ve kendinize bakmak için çok önemlidir.

İşte üniversiteye başlamadan önce öğrenilmesi gereken beş temel pratik beceri.

1. Yemek Yapmak

Araştırmaya göre, öğrencilerin yüzde 46'sı üniversiteden önce hiç yemek yapmamıştı.

Kampüse gelmeden önce birkaç kolay ve ucuz yemek tarifi öğrenmek, üniversiteye hazırlanmak için harika bir yoldur.

İyi yemek, zihinsel ve fiziksel sağlığınız için çok önemlidir ve paket servislere güvenmemek - cazip olsa da - maliyetleri düşürmeye yardımcı olacaktır. Evden alıştığınız bir yemeği pişirmek, özellikle arkadaşlarınızla paylaşıldığında, ev hasreti dönemlerinde de büyük bir rahatlık olabilir.

Hafta sonu yemeklerinizi planlamak ve pişirmek için birkaç saat harcamak, özellikle yoğun sınav dönemlerinde verimli ve dengeli bir hafta geçirmenizi sağlayabilir.

2. Araç Kullanmak

Uluslararası öğrencilere üniversiteye başlamadan önce ne öğrenmiş olmayı istediklerini soran THE Student Instagram anketinde, pek çok yanıt araba kullanmakla ilgiliydi.

Bir öğrenci olarak araba kullanmak tamamen gerekli olmasa da, okuduğunuz ülkeyi veya bölgeyi keşfetmek için faydalı olabilir.

Kendi ülkenizden alınan bir ehliyete sahip uluslararası bir öğrenciyseniz, muhtemelen uluslararası bir ehliyet veya eğitim gördüğünüz ülke için bir ehliyet başvurusunda bulunmanız gerekecektir.

Bazı durumlarda, eğitim alacağınız yerin ulusal standartlarına göre tekrar bir direksiyon sınavına girmeniz gerekebilir, bu yüzden gelmeden önce bunu mutlaka araştırın. Üniversitede araba kullanmayı planlıyorsanız, arabayı yolun hangi tarafında kullanacağınızı kontrol etmeyi unutmayın!

3. Bütçe Planlaması

Öğrencilerin ilk kez bağımsız yaşarken öğrenmeleri gereken çok yaygın bir pratik beceri, paralarını nasıl yönetecekleridir.

Uluslararası öğrenciler için bu, genellikle eğitim alacağınız ülke için bir banka hesabı oluşturmakla başlar. Bununla ilgili tavsiyeler için İngiltere, ABD, Kanada ve Avustralya'da öğrenci banka hesabı açma kılavuzlarımıza göz atın.

Öğrenci kredisi ödemeleri, ara sıra faturalar, geçici işler ve hibeler arasında, öğrenci olarak bir bütçenizi planlamak zor olabilir, ancak gereksiz stresten kaçınmak için mali durumunuza göre organize olmak çok önemlidir.

THE Student, üniversitede paranızın tutmanıza yardımcı olacak birçok rehbere sahiptir, bu nedenle sizin için neyin işe yaradığını bulmak için birkaç farklı tekniği keşfetmeye değer.

Etkileşimli bir bütçe planlayıcı kullanarak kendi bütçenizi oluşturmayı deneyebilir veya öğrenci finansmanını yönetmek için bu uygulamalardan birini deneyebilirsiniz; bunlardan bazıları günlük harcamalarınızın bir parçası olarak sizin için bir kenara para ayıracaktır.

4. Çamaşır yıkamak

Ivory Research araştırmasına katılan öğrencilerin yüzde 64'ü asla kendi çamaşırlarını yıkamadığını ve yüzde 73'ünün hiç ütü kullanmadığını kabul ederken, birçok öğrenci henüz temiz çorapların bitmemesi sanatında ustalaşmış durumda.

Öğrenci yurtlarının çoğunda, bozuk parayla çalışan çamaşır makinelerinin olduğu bir çamaşır odası bulacaksınız, bu yüzden bunun için biraz değişiklik yapmakta fayda var. Belirli çamaşır makinelerini kullanmayı öğrenmek için YouTube arkadaşınızdır. Birçok üniversite, yeni başlayanlar haftasında size kampüsünüzü veya salonlarınızı göstermek için öğrenci yardımcıları atayacaktır, bu nedenle hızlı bir eğitim almak için bundan yararlanın.

5. Zaman Yönetimi

Üniversitede okumak genellikle okuldan çok daha bağımsızdır ve muhtemelen kendi zamanınızdan daha önce hiç olmadığı kadar sorumlu olacaksınız.

Zaman yönetimi, gerçekten yukarıdaki tüm becerileri dengeleme becerisidir ve aynı zamanda eğitiminiz ve sosyal yaşamınızın en önemli unsurudur.

Bu bir meydan okuma gibi geliyor olabilir, çünkü öyle. YouTube, öğrenciler için görünüşte mükemmel sabah rutinleriyle dolu olsa bile, birçok öğrenci mükemmel dengeyi yakalamak için bir rutine girmekte zorlanıyor.

Çözüm, bir günde başarabilecekleriniz konusunda gerçekçi olduğunuzdan ve işler plana göre gitmezse kendinize fazla yüklenmediğinizden emin olmaktır.

Kampüse vardığınızda, zihinsel sağlığınızla ilgilenirken her şeyi dengelemede size rehberlik edebilecek öğrenci destek hizmetlerine de erişebileceksiniz. Bu hizmetler size yardımcı olmak için var, bu yüzden ulaşmaktan korkmayın.

KAYNAK